Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

Ξεκούραστη νίκη για Chelsea

Ξεκούραστη νίκη για Chelsea


Σε μία αναμέτρηση που όλοι ήλπιζαν πως θα είχε το ίδιο σασπένς όπως στον περσινό αγώνα, όταν οι δύο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 4-4, η Chelsea χωρίς να επηρεαστεί από τις πολλές απουσίες πήρε τους τρεις βαθμούς που χρειαζόταν για να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, με 2-0. Η γηπεδούχος ήταν “αφεντικό” στον αγωνιστικό χώρο έχοντας τον έλεγχο καθόλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι “χωριάτες” δεν απείλησαν ιδιαίτερα και στηριζόμενοι σε μία σταθερά αμυντική τακτική, περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο.

Τα πρώτα 45 λεπτά στο Stamford Bridge, η Chelsea μετέτρεψε τον αγώνα σε παράσταση για ένα ρόλο. Oι “μπλε” διατηρώντας τον έλεγχο και έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων πέτυχαν δύο τέρματα και όλα έδειχναν ξεκάθαρα πως δεν θα δυσκολευόταν να ξεπεράσει το εμπόδιο της Villa. Από την άλλη, οι “χωριάτες” είχαν παραταχθεί στο Stamford Bridge με καθαρά αμυντικό προσανατολισμό και λίγες επιθετικές προσπάθειες.

Η πρώτη καλή ευκαιρία σημειώθηκε στο 5ο λεπτό όταν ο Michael Ballack σούταρε λίγο έξω από την περιοχή αναγκάζοντας τον Friedel να απομακρύνει σε κόρνερ.

Η Chelsea συνέχισε να επιτίθεται και στο 11ο λεπτό ο Lampard με κάθετη μπαλιά βρήκε τον Anelka και η παράλληλη μπαλιά του Γάλλου επιθετικού πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Η Aston Villa έκανε την πρώτη της αξιοσημείωτη ευκαιρία 3 λεπτά αργότερα με το σουτ του Reo-Cocker να πηγαίνει ψηλά αουτ από την εστία του Petr Cech.

Στο 18ο λεπτό η γηπεδούχος άγγιξε το πρώτο της γκολ με τον Anelka να γυρίζει μέσα στην περιοχή για τον Lampard και ο τελευταίος με κεφαλιά να στέλνει την μπάλα μόλις άουτ.

Στο 21ο λεπτό ο Joe Cole ανοίγει το σκορ για την ομάδα του, όταν ύστερα από πάσα του Lampard βρέθηκε μόνος του στην μεγάλη περιοχή και εκτέλεσε τον Friedel.

Συνεχίζοντας στο ίδιο επιθετικό μοτίβο, η Chelsea άγγιξε το δεύτερο γκολ στο 25’ με τον Anelka να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Friedel.

Ότι δεν κατάφερε ο Γάλλος striker, στην προηγούμενη φάση το πέτυχε στο 43’. Ο A.Cole σέντραρε ο Ballack δεν νίκησε τον Αμερικανό τερματοφύλακα της Villa και ο Anelka παίρνοντας το rebound διπλασίασε τα τέρματα της Chelsea.

Β' ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, χωρίς να παρουσιάσουν κάτι αξιόλογο. Η μεν Chelsea, στόχευε στην διατήρηση του σκορ και διατηρώντας την κατοχή δεν επέτρεψε στους “χωριάτες” να γίνουν απειλητικοί. Στην άλλη πλευρά, η Aston Villa έδειξε διάθεση να ανεβεί επιθετικά, ωστόσο αυτή η διάθεση μετουσιώθηκε σε μεμονωμένες επιθετικές πρωτοβουλίες.

Οι φιλοξενούμενοι θέλοντας να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούσαν ανοίχτηκαν στην αρχή του β’ ημιχρόνου δημιουργώντας την πρώτη ευκαιρία στο 47’ με σουτ του Petrov που κατέληξε λίγο άουτ από την εστία του Cech.

Στο 61’ η Villa πλησίασε στο γκολ, όταν ύστερα από λάθος γύρισμα του Terry στον Cech, ο Agbolahor βρέθηκε μόνος του, καθυστέρησε όμως σουτάροντας άουτ και σπαταλώντας μία μοναδική ευκαιρία για την ομάδα του.

Στο 64΄σε κόρνερ της Chelsea ,ο Ballack ευνοήθηκε από τις κεφαλιές και βρέθηκε μόνος του στην μικρή περιοχή σουτάροντας ψηλά άουτ.

Στο υπόλοιπο του παιχνιδιού η Chelsea δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν ιδιαίτερες φάσεις με εξαίρεση το άστοχο ανάποδο ψαλιδάκι στο 84΄του νεοεισελθόντα Belleti, αντικατέστησε τον Malouda και το άστοχο σουτ του Reo-Cocker στο 92’.

Συνθέσεις:

Chelsea: Cech, Ivanovic, Terry, A. Cole, Bosingwa, Lampard, Malouda(Belletti 83’), Mikel, J. Cole(S.Kalou 57’), Ballack, Anelka(Di Santo 47’).

Aston Villa: Friedel, L. Young(Milner 47’), Laursen, Davies(Cuellar 47’), Shorey, Barry, Petrov, Reo-Coker, A. Young, Carew(Harewood 71’), Agbonlahor.

Δεν υπάρχουν σχόλια: