Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Έσκασε η «βόμβα»



Και όμως είναι αληθινό. Ο Τζος Τσίλντρες θα φοράει τη φανέλα του Ολυμπιακού για τα επόμενα τρία χρόνια, όπως ανακοινώθηκε κι επισήμως το απόγευμα της Τετάρτης. Ο Αμερικανός φόργουορντ υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με την ομάδα του Πειραιά, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες από το ΝΒΑ. Αποτελεί το όγδοο μεταγραφικό απόκτημα του συλλόγου, ενώ θα είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στο σύλλογο, με τις ετήσιες απολαβές του να ανέρχονται στα 4,2 εκατ. ευρώ. «Ο Ολυμπιακός είναι τεράστια ομάδα. Ήταν εύκολο να πω ναι. Θέλω να νικάω και πιστεύω πως θα τα καταφέρω», δήλωσε κατά την ανεπίσημη παρουσίαση του ο «Τσίλι». «Θα ακολουθήσουν κι άλλοι τέτοιοι παίκτες στο μέλλον», η υπόσχεση του Παναγιώτη Αγγελόπουλου.

Οι τελευταίες προσπάθειες των Ατλάντα Χοκς να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους έπεσαν στο κενό, αφού τα χρήματα που προσέφεραν τα «γεράκια» στον 25χρονο φόργουορντ ήταν [πολύ λιγότερα από αυτά που του έδιναν οι «ερυθρόλευκοι» (ειδικά αν συνυπολογιστεί η διαφορά σε αξία ευρώ και δολαρίου, αλλά και στην εφορία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ). «Είναι οριστικό, μόλις υπέγραψα. Δεν ήξερα τι να περιμένω ερχόμενος στην Αθήνα. Όμως η πόλη είναι πανέμορφη και ο Ολυμπιακός μεγάλος σύλλογος. Κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σε κάνουν να αισθάνεσαι άνετα», δήλωσε ο Τσίλντρες σε εφημερίδα της Ατλάντα το μεσημέρι.

Ο Τσίλντρες (2,03μ.) προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν στο ΝΒΑ, όπου με τους Χοκς αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των play-offs από τους μετέπειτα πρωταθλητές Μπόστον Σέλτικς (4-3). Σε 76 συμμετοχές στην κανονική περίοδο είχε 11,8 πόντους (57,1% στα σουτ, 36,7% στα τρίποντα και 80,7% στις βολές), 4,9 ριμπάουντ, 1,5 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 30 λεπτά ανά αγώνα. Ο απόφοιτος του Στάνφορντ, που είχε επιλεγεί στο νούμερο 6 του ντραφτ του 2004, στα play-offs είχε 7,1 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 1,6 ασίστ.sportfm

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΗΘΗΚΑΝ!!!!!!!!!